Vaak gestelde vragen

Wat kan gepersonaliseerd worden aan de VentilatieMeter en app?

Als organisatie is het mogelijk om de VentilatieMeter bord en app te personaliseren met een logo, Bij afname van >10 stuks kunt u gebruik maken van deze dienst.
Wat is VentilatieMeter en waarvoor betaal ik?

Bij aanschaf van VentilatieMeter koop je een totaaloplossing die permanent inzicht geeft in de luchtkwaliteit van ruimtes, bestaande uit een sensor met een 1-jarig abonnement bestemd voor 1 ruimte, notificaties op basis van behoorlijk gebruik en toegang tot de bijbehorende webapp,

Waarom is het belangrijk om de luchtkwaliteit te meten?

Door ruimtelijke condities zoals de CO2 concentratie frequent te meten met VentilatieMeter sensoren, wordt de luchtkwaliteit in een ruimte inzichtelijk. Met dit inzicht kan snel vastgesteld worden of er actie benodigd is om de condities in een ruimte te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan

a) meer ventileren door het openen van ramen en deuren zodat de ruimte kan luchten en/of 

b) het veranderen van het gebruik van de ruimte, de bezetting aanpassen of meer pauzes inlassen om te luchten; en/of

c) het opvolgen van de geadviseerde maatregelen van het RIVM of andere organisaties zoals het REHVA

d) het realiseren van technische aanpassingen aan de lucht installaties.

Ben ik veilig voor corona (Covid-19) zolang ik geen melding van VentilatieMeter heb ontvangen?

VentilatieMeter voorkomt geen besmetting met het coronavirus. VentilatieMeter geeft een melding als het CO2 niveau te hoog is en dus de luchtverversing (ventilatie) onvoldoende is. Onvoldoende luchtverversing brengt een verhoogd risico op overdracht van virussen met zich mee. Uiteraard is dit niet de enige oorzaak voor de overdracht van het coronavirus. Volg daarom  altijd de voorschriften van het RIVM op.

De grenswaarden worden vaak overschreden, wat moet ik doen?

Wanneer de grenswaarden vaak worden overschreden, adviseren wij een uitgebreide analyse op te starten om tot een permanente oplossing te komen. De binnenklimaat-specialisten van bijvoorbeeld TechniekNL, TVVL aangesloten- of uw bekende adviseurs kunnen hierbij ondersteunen en gericht advies te geven.   

Hoe en waar moet ik de sensor bevestigen?

Voor de bevestiging van de VentilatieMeter sensor volg je de handleiding. Deze wordt meegeleverd in de verpakking van de sensor. De installatie instructies zijn onderdeel van de handleiding

Hoe neem ik de sensor voor het eerst in gebruik?

De VentilatieMeter sensor werkt direct middels de webapp en QR Code. Voor verdere ingebruikname van de VentilatieMeter sensor volg je de handleiding. Deze wordt meegeleverd in de verpakking van de sensor. 

Hoe maakt de VentilatieMeter sensor verbinding?

De sensor is automatisch verbonden via het LoRa netwerk. LoRa is een Long Range, Low Power IoT-verbinding die speciaal ontwikkeld is om kleine hoeveelheden informatie periodiek uit te wisselen tussen objecten en systemen.

Hoe lang gaat de batterij van de VentilatieMeter sensor mee?

De VentilatieMeter sensor wordt gevoed door 2 AA batterijen. Deze gaan bij normaal gebruik gemiddeld 1,5 jaar mee. VentilatieMeter helpt je om op het juiste moment de batterijen te vervangen en stuurt je een notificatie als de batterij bijna leeg is. Vervolgens kun je ze gemakkelijk zelf vervangen met behulp van een online instructie

Wat zijn de afmetingen van de VentilatieMeter sensor?

8.6 cm x 8.6 cm x 2.8 cm (lxbxh)

Wat betekende de gekleurde led lampjes op de VentilatieMeter Sensor?

De 3 LED lampjes op de sensor weerspiegelen de gemeten CO2 concentratie in de ruimte. Hiermee heeft u (ook zonder webapp) direct terugkoppeling in de luchtkwaliteit van de ruimte waar de sensor is gemonteerd.
de grenswaarden van de LED lampjes fungeren als "Stoplicht":
- Groen tot 1000 ppm, er heerst een goede luchtkwaliteit in de ruimte

- Oranje 1.000-1200 ppm, er heerst een matige luchtkwaliteit in de ruimte, ga meer ventileren

- Rood >1.200 ppm, de luchtkwaliteit is slecht, ga meer ventileren en/of pas de bezetting aan in de ruimte.

Ik ontvang geen sms’jes. Wat moet ik doen?

Je ontvangt een sms als je een telefoonnummer invoert en de gemeten CO2 waarde in het door jou aangegeven tijdsbestek hoger is dan de norm (minimaal hoger dan de RIVM-norm van 1.200 ppm). Zijn de gemeten waarden goed? Dan ontvang je geen sms en kun je vertrouwen op voldoende luchtverversing. Komen de gemeten waarden boven de RIVM-norm uit en ontvang je toch geen sms? Neem dan contact op via VentilatieMeter@ovvia.nl. 

Wie kan VentilatieMeter bestellen?

VentilatieMeter kan uitsluitend worden aangeschaft door zakelijke klanten.   

Wat is de levertijd?

De verwachte levertijd wordt aangegeven bij de bestelling in de webshop. Mocht de levering vertraagd zijn, dan zal je hier zo spoedig mogelijk via e-mail over geïnformeerd worden.

Hoe wordt er bezorgd en wat zijn de verzendkosten?

Wij maken gebruik van de diensten van PostNL. Je ontvangt een track & trace code als wij het pakket verzonden hebben. De verzendkosten zijn inbegrepen in de prijs.

Wat moet ik doen als mijn bestelling niet klopt?

Het kan voorkomen dat er iets mis gaat met je bestelling. Mocht dit onverhoopt gebeuren, neem dan contact op via VentilatieMeter@ovvia.nl. 

Hoe verloopt de facturatie?

Na het plaatsen van je bestelling in de webshop ontvang je een e-mail ter bevestiging van de aankoop met de factuur. Je wordt verzocht online te betalen middels de betalings systemen van de website. Bij aankoopprijs van VentilatieMeter is een 1-jarig abonnement op basis van behoorlijk gebruik (zie onze algemene voorwaarden, artikel 8) inbegrepen. Na deze periode wordt het abonnement automatisch met 1 jaar verlengd. Kosten hiervoor zijn € 2,50 per maand. Deze verlenging zal van tevoren in rekening worden gebracht. 

Mijn VentilatieMeter sensor is kapot, wat moet ik doen?

Indien de VentilatieMeter sensor niet goed werkt of kapot gaat binnen 12 maanden na levering, neem dan contact op via VentilatieMeter@ovvia.nl. Wij zullen de VentilatieMeter sensor herstellen of vervangen. 

Ik wil de aangekochte VentilatieMeter sensor retourneren, wat moet ik doen?

Indien de VentilatieMeter sensor niet goed werkt of kapot is, neem dan contact op via VentilatieMeter@ovvia.nl. U kunt binnen 7 dagen na aankoopdatum het product retourneren. Daarbuiten is het niet mogelijk om de VentilatieMeter te retourneren.

Privacy en data vergaring

Wat gebeurt er met de verzamelde data?

De data wordt door OVVIA verwerkt en opgeslagen voor gebruik van VentilatieMeter. Er worden geen persoonlijke gegevens verzameld, zonder voorafgaande toestemming. De data wordt niet voor andere doeleinden dan VentilatieMeter gebruikt, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk vooraf toestemming geeft. Het is OVVIA toegestaan om op basis van de opgeslagen data voorstellen en aanbiedingen te maken aan de Klant.

Welke data verzamelt VentilatieMeter?

De sensor en webapp verzamelt onderstaande data. 

  • Telefoonnummer (wordt alleen de opgegeven tijd opgeslagen)
  • Locatie (wordt alleen de opgegeven tijd opgeslagen)
  • CO2 waarde
  • Luchtvochtigheid
  • Temperatuur
  • Aanwezigheid/beweging
  • Lichtsterkte
  • Batterijvoltage (niet langer dan nodig)
Verkoopt VentilatieMeter of OVVIA gegevens aan derden?

Nee. Op verzoek van de klant kan OVVIA wel gegevens verstrekken aan derden zoals aan een installateur of adviseur. 

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden VentilatieMeter
Toegevoegd aan uw bestelling
- bij het toevoegen van producten aan uw bestelmandje is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.
Aantal bijgewerkt
- Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.
Verwijdert uit uw bestelmandje
- Het is niet gelukt om dit product uit uw bestelmandje te halen. Probeer het later nog eens.